Cheminova 70 år på Tangen

I forbindelse med Løvfaldsmessen i Harboøre Centeret, har lokalarkivet lavet en udstilling om Cheminova. Udstillingen viser Cheminovas udvikling og arkivets kalender for 2023 omhandler også Cheminova.

I 1952 påbegyndte Cheminova at bygge den første fabrik langs den nye landevej til Thyborøn, lige op til Rønland. Samtidig med at Cheminova byggede produktionsanlæg og administrationsbygning langs den nye Thyborøn landevej tæt ved Rønland, opførte fabrikken også boliger til dens kommende funktionærer og arbejdere, som skulle rekrutteres udefra. Disse boliger blev bygget på et stort opkøbt område syd for Harboøre kirke, i dag Insektvej og Svampevej.

Den 23. november 1953 blev den første tromle færdigvare tappet. Inden noget blev sat i produktion og godkendt, fandt en grundig forskning og udvikling sted.

Fabrikken voksede hurtigt og man fik et pladsproblem langs landevejen, derfor valgte Gunnar Andreasen at købe Rønland. Herefter gik det stærkt med udvidelsen på Rønland og herefter nedlagde man den første fabrik.