Film om fiskeri

Arkivet viser film onsdag den 23. februar 2022 på arkivet.

Filmen vises klokken 10:00 og igen klokken 19:30 og der er fri entre.

Filmen omhandler;

Thyborøn fri 26 januar 1946. Som var samlet sejlads til København med L 254 Marie Winkel ført af ejer og skipper Harald Winkel Thyborøn, som admiralskib. Fortalt af skuespiller Kaj Holm.

Robert Gregersens arbejdsplads, optaget den 8. august 1964. Med samtale på dækket med Robert Gregersen om fiskeriets vilkår denne gang. Bedstemand Christian Madsen orienterer om forholdene og vilkårene på en fiskekutter for ham, og de andre ombord. Afregningen gennemgås, alle var tilfredse, og gør klar til næste tur.

Fisk fra Danmark (fra 1985); kutter L94, Silian, går på fiskeri med skipper Carl Tommerup Jensen og hans besætning. Snorrevodsfiskeri vises konkret og skematisk, fiskeauktion og fiskerikontrollen.

Snurrevod, engelskmænd og gamle smalfilm (fra 1989); Samtale med Laurits Hvas ombord på kutteren L427, Rebis, som han ejer, og vi møder Kristen Vrist og Kaj Rosenkvist og de fortæller alle om deres tid på havet. Der vises gamle optagelser fra fiskeriet. Historie om tovtromler, som var store fremskridt. Dagligdagen ombord på godt og ondt. Afslutning ved Kaj Rosenkvist om fremtiden.