Strandinger langs kysten

“Strandinger langs kysten” er titlen på vores nye bog.

Bogen indeholder fortællinger på strandinger, på strækningen Vejlby i syd til Thyborøn i nord.

Bogen omhandler en kort beskrivelse af skibet, last og personer. Nogle har en lidt længere beskrivelse af forløbet. På kysten er strandet både store og små skibe, den største er fregatten Alexander Newsky, som strandede i 1868. Andre som nævnes er: damperne Arctic, Wermland, Ludvig og Hermod, forskellige fiskerbåde, kuf, galease, tjalk, bark, brig, skonnerter og mange andre.

Bogen indeholder også en del af de kystbåde som forliste i brændingen. Her kan nævnes, at den 17. november 1862 druknede 8 mand, den 11. maj 1863 druknede 11 mand, samt den helt store den 21. november 1893, hvor 26 fiskere druknede. Man må heller ikke glemme redningsbåden Lileøres forlis den 25. januar 1897, hvor 12 redningsmand druknede.

Bogen er på 192 sider og koster 150,- kr.

Kan købes på arkivet, på Sea War Museum i Thyborøn og hos Lemvig Boghandel.