Rønlands efterkommere

I forbindelse med Løvfaldsmessen i Harboøre Centeret, har lokalarkivet lavet en udstilling om Rønlands efterkommere. Man har efterforsket 15 familier som har haft tilknytning til Rønland, enten født på Rønland eller som tilflyttere.

Nogle af familierne var lige til at gå til, da efterkommerne stadig er på egnen, andre var betydelige vanskeligere. Den sværeste var dog lærer Nielsens efterkommere, han havde jo 21 børn, som i dag er spredt over hele landet og det er dog heller ikke alle som er opsporet.

Når man siger Rønland, har man også Cheminova/FMC, som også er udstillet ved messen.

Selve udstillingen (21 plancher) af Rønlands efterkommere bliver også udgivet i bogform, som kan købes ved messen. Vores kalender for 2018 omhandler også samme emne.

Ved Løvfaldsmessen udkommer også bogen ”Som jeg så det” skrevet af Kirstine Bro Vrist Krøgh, hun fortæller om hendes barndom i Harboøre og om livet omkring alderdomshjemmet i Harboøre ”Harboøre Asyl”.

Løvfaldsmessen er den 14 og 15 oktober 2018.