Thyborønfortællinger

Lokalarkivets medarbejder Christian Winkel Olesen har i samarbejde med Jens Erik Villadsen udgivet “Thyborønfortællinger”, som fortæller om livet og udviklingen i Thyborøn gennem hans 80 år lange liv.

Lemvig Folkeblad skrev:

Thyborøn: Det er altid godt at høre en god historie fra “de gode gamle dage”.

Christian Winkel Olesen er 80 år og har boet næsten hele sit liv i Thyborøn, så han kan huske meget fra disse år.

Og nu er der sket det vigtige, at hans erindringer er skrevet ned og udgivet i bogform. “Thyborønfortællinger” hedder den, og til at hjælpe sig med at redigere bogen har han haft Jens Erik Villadsen. Torsdag var der så officiel udgivelse af bogen, og meget passende foregik det på Sea War Museum i Thyborøn, som jo ligger i de tidligere bygninger fra Vandbygningsvæsnet og er en væsentlig del af Thyborøns historie. Sea War Museum har også til daglig stor gavn af Christian Winkel Olesens lokalhistoriske interesse og gode fortælleevner.

Det var disse fortælleevner, der gjorde, at Jens Erik Villadsen i sin tid lavede nogle små filmklip med Christian Winkel Olesen. Det udviklede sig så til idéen om en bog.

– Det her er historien, som jeg husker den. Det er ikke nogen dokumentar, og selv om jeg har været omhyggelig, så kan der være årstal, som måske ikke holder, og det samme kan være med rækkefølgen af begivenhederne. Det har været et sjovt arbejde, og man kommer i tanker om meget, når man sidder og arbejder med at skrive erindringer ned. Jeg har haft flere til at læse korrektur på den, og jeg var glad for den tilbagemelding, at jeg havde beskrevet personer og hændelser uden at træde på nogen. Det er jo vigtigt, da andre jo ikke har valgt at være en del af det, jeg fortæller, sagde Christian Winkel Olesen, da bogen blev præsenteret.

Både han og Jens Erik Villadsen kunne fortælle om et tæt samarbejde om bogen, og det havde udviklet sig til et venskab. Bogen er illustreret med fotos fra Christian Winkel Olesens eget fotoalbum, fra Lokalarkivet for Thyborøn-Harboøre-Engbjerg samt nye fotos.

I første omgang havde Christian Winkel Olesne kun fået lavet 40 eksemplarer til julegaver. Men interessen var stor, så der blev trykt yderligere 100. Men da de er forudbestilt, er der nu trykt 200 mere, og de første blev købt allerede ved udgivelsen på Sea War Museum. Man kan købe den hos Lemvig Boghandel og Arnold Busck i Holstebro. Den er på 120 sider og koster 195 kroner. Som E-bog koster den 75 kroner.