Foredrag

Den 11. april kl. 19:30 arrangerer vi et foredrag med Bent Anthonisen i Harboøre Centeret. Billetprisen er 50,00 kr., som købes ved indgangen og som også inkluderer kaffe og kage i pausen.

Bent Anthonisen vil blandt andet fortælle om ”Skildpaddespionen” og bunkere, han vil også vise en film om ”Skildpaddespionen”, og der vil også blive rig lejlighed til at stille ham spørgsmål.
Bent Anthonisen har forsket i emnet i over 25 år og er nok den i dag, der ved mest om bunkere. Han har også udgivet flere bøger om emnet, været med til at lave en hel tv-serie om bunkere, i samarbejde med TV midt-vest.
Selve emnet om ”Skildpaddespionen” er meget spændende. Det var en ung arkitektstuderende fra København, Poul Morell Nielsen, som i 1943 blev ansat ved et entreprenørfirma i Lemvig. Der fik han at vide, at de arbejdede for tyskerne. Selvom han ikke var glad for at arbejde med den tyske besættelsesmagt, fortsatte han dog i firmaet. Dette blev starten på et stykke unik Danmarkshistorie om spionage, modstandsbevægelsen og ikke mindst camouflering af bunkerne i Thyborøn.
Bent Anthonisen søger oplysninger/fotos om ting, som har været om bord på skibet ”Alexander Newsky”, så hvis folk vil medbringe nogle mindre ting fra skibet, vil Bent Anthonisen gerne affotografere dem og han har muligvis en historie til dem.